Forside » Spilpolitik
PEGI TOOL BOX


Planlæg debataften


Om computerspil


PEGI aldersmærkning


Spilpolitik


PEGI ambassadører


Om PEGI TOOL BOX


Materiale/download
Spilpolitik

Med en spilpolitik formulerer forældre og/eller pædagoger en fælles holdning til computerspil. Det kan både være noget, der tages op på en pædagogisk dag og siden hen meddeles forældrene, og noget pædagoger og forældre formulerer i fællesskab – for eksempel i forbindelse med et forældremøde.

En spilpolitik kan for eksempel være en stillingtagen til, hvad der må spilles, hvornår der må spilles og hvor længe der må spilles ad gangen. Det kan også være en procedure for, hvad der skal ske, når et nyt spil introduceres i institutionen. Skal alle forældre spørges? Skal det op på et pædagogisk møde?

Spilpolitikken behøver ikke kun basere sig på negative aspekter som for eksempel voldelige spil eller overdreven brug. Spilpolitikken kan også bestå i en formulering af de positive aspekter, man ønsker at fremme. For eksempel det sociale samvær omkring spillene eller indkøb af veludførte kvalitetsspil frem for ”billig merchandise”.

Eksempler på spilpolitikker
Ungdomsringen har samlet nogle eksempler på spilpolitikker i landets ungdomsklubber

Positive og negative aspekter af computerspil
Når man formulerer sin spilpolitik er det vigtigt at huske, at der både er positive og negative aspekter af computerspil.

Gode råd om børn, unge og computerspil
Medierådet for Børn og Unge har udarbejdet otte gode råd om børn, unge og computerspil