PEGI TOOL BOX


Planlæg debataften


Om computerspil


PEGI aldersmærkning


Spilpolitik


PEGI ambassadører


Om PEGI TOOL BOX


Materiale/download
Eksempler

Her finder du nogle eksempler på computerspil med bestemte aldersklassificeringer. Vi har valgt at fokusere på det, vi tror, betyder mest for danske pædagoger og forældre, nemlig skildringen af vold. Man kan for eksempel se en spilsekvens fra Harry Potter and the goblet of fire som har fået en 7+ klassificering på grund af sine voldelige elementer.

Man kan også se en spilsekvens fra Pirates of the Carribean, som har fået en 12 + klassificering på grund af sine voldelige elementer. Spillene Battlefield og Resident Evil har begge fået en 16+ klassificering på grund af deres voldelige elementer, men det er to meget forskellige typer af spil. I sekvenserne fra de to spil kan man se de forskellige sammenhænge, volden optræder i.

Endelig viser sekvensen fra the Sims, hvordan et alternativt kriterium, nemlig skildringen af sex, kan udløse en 12+ klassificering. Eksemplerne er tænkt som et udgangspunkt for en diskussion. PEGIs aldersklassificeringer er som sagt vejledende, og det er op til forældre og pædagoger at afgøre, hvordan de skal tolkes på den konkrete institution. For eksempel som led i en mere overordnet spilpolitik.

Urealistisk vold mod fantasifigurer i Harry Potter and the goblet of fire

Urealistisk vold mod menneskelignende figurer i Pirates of the Carribean

Realistisk vold mod menneskelignende figurer i Battlefield Vietnam

Realistisk vold mod menneskelignende figurer i Resident Evil III

Reference til sex i The Sims.

Printvenlig udgave