Forside » PEGI aldersmærkning » PEGI Online
PEGI TOOL BOX


Planlæg debataften


Om computerspil


PEGI aldersmærkning


Spilpolitik


PEGI ambassadører


Om PEGI TOOL BOX


Materiale/download
PEGI Online

PEGI Online er en tilføjelse til PEGI-systemet, og vedrører de computerspil, der spilles online. Internetspil indebærer nogle risici, der ikke kun knytter sig til spørgsmålet om voldsomt indhold. Det kan for eksempel være spørgsmålet om datasikkerhed eller risikoen for at blive chikaneret af andre medspillere.

PEGI online omfatter et sikkerhedskodeks, der underskrives af spiludbyderen. Ifølge dette sikkerhedskodeks skal personlige oplysninger beskyttes, og det skal være muligt at klage over upassende indhold. Desuden skal evt. upassende indhold fjernes, og der skal være nogle retningslinier for acceptabel adfærd. Spiludbydere, der har underskrevet dette kodeks, får ret til at sætte et PEGI online mærke på deres online spil.

Hvis spillet sælges på CD eller DVD står mærket på pakken, ellers står det på selve webstedet. PEGI online omfatter desuden en hjemmeside, hvor forældre og andre interesserede kan læse om muligheder og risici ved online spil.

Alle de store spiludbydere (Activision, Ubisoft, THQ, Vivendi, EA mv.) og platformholdere (Nintendo, Sony og Microsoft) har tilsluttet sig PEGI Online systemet.

Printvenlig udgave