Forside » PEGI aldersmærkning » Alders- og indholdsikoner
PEGI TOOL BOX


Planlæg debataften


Om computerspil


PEGI aldersmærkning


Spilpolitik


PEGI ambassadører


Om PEGI TOOL BOX


Materiale/download
Alders- og indholdsikoner

Når et spil bliver aldersmærket, udstyres det med nogle alders- og indholdsikoner. Aldersikonerne finder man på spillets forside. De angiver den aldersgruppe, spillets indhold vurderes at være passende for. Indholdsikonerne finder man på spillets bagside.

Du kan se og downloade alle mærkerne her: www.pegi.dk/kampagne

De angiver de indholdskategorier, der har ligget til grund for aldersmærkningen. Det er vigtigt at huske, at aldersikonerne angiver skadelighed og ikke egnethed eller sværhedsgrad. For eksempel kan et skakspil sagtens få en 3+ vurdering, hvilket betyder, at det ikke indeholder nogen voldsomme elementer. Men det er ikke ensbetydende med, at børn på tre kan spille det.

Aldersikonerne
PEGI har fem forskellige aldersmærker: 3+, 7+, 12+, 16+ og 18+

3+ spil indeholder ikke nogen elementer, som vurderes at virke skræmmende eller skadelige på børn.

7+ spil indeholder elementer, som vurderes at virke skræmmende på de yngste. Det kan for eksempel være urealistisk vold mod fantasifigurer og det kan være skræmmevirkninger på lyd- og billedsiden.

12+ spil indeholder ofte mere realistiske voldsskildringer, som for eksempel realistisk vold mod fantasifigurer. Aldersmærkningen kan også blive givet på grund af ”umoralske elementer”, som for eksempel anstødeligt sprog eller undervisning i pengespil.

16+ spil indeholder ofte stærkere skildringer af vold, som for eksempel realistisk vold mod menneskelignende figurer. Skildringer af seksuelt samleje falder også ind under denne aldersmærkning. Den kan også blive givet på grund af ”umoralske elementer”, som for eksempel brug af hårde stoffer eller opfordring til brug af alkohol og tobak.

18+ spil indeholder ofte meget stærke skildringer af vold eller sex som for eksempel tortur, vold mod forsvarsløse mennesker, voldtægt eller pornografi.

Indholdsikonerne
Indholdsikonerne angiver som sagt, hvilke indholdselementer, der har ligget til grund for aldersmærkningen. Der er syv af dem:

Vold
Et spil som er udstyret med dette ikon indeholder varierende grader af voldelige episoder.

Skræmmende elementer
Et spil som er udstyret med dette ikon indeholder elementer, som kan virke skræmmende på små børn. 

Sex
Et spil som er udstyret med dette ikon skildrer sex i varierende omfang. 

Stødende sprog
Et spil som er udstyret med dette ikon indeholder stødende sprog

Stoffer
Et spil som er udstyret med dette ikon skildrer eller refererer til misbrug af hårde stoffer

Diskrimination
Et spil som er udstyret med dette ikon har et diskriminerende indhold eller skildrer diskriminerende handlinger

Gambling
Et spil, som er udstyret med dette ikon opfordrer til eller underviser i pengespil

Indholdsikonerne giver som sagt forældre og pædagoger mulighed for at vurdere, hvad der har ligget til grund for aldermærkningen. Husk derfor at kigge bag på pakken. 

Printvenlig udgave