Forside » PEGI aldersmærkning » Baggrund, historie, organisation og udbredelse
PEGI TOOL BOX


Planlæg debataften


Om computerspil


PEGI aldersmærkning


Spilpolitik


PEGI ambassadører


Om PEGI TOOL BOX


Materiale/download
Baggrund, historie, organisation og udbredelse

PEGI systemet er igangsat af ISFE – International Software Federation of Europe – og administreres af NICAM – det hollandske institut for klassifikation af audiovisuelle medier.

PEGI mærkningen foregår i praksis på den måde, at den enkelte spilproducent afkrydser et skema for det spil, han gerne vil have mærket. Skemaet indeholder en række indholdsbeskrivelser som for eksempel ”skildring af urealistisk vold mod fantasifigurer” eller ”skildring af realistisk vold mod menneskelignende figurer”. Spilproducenten sætter kryds ud for de elementer, der indgår i hans spil. Afhængigt af, hvor krydsene sættes, udløses der en aldersmærkning. Producenterne kan selvfølgelig godt tage fejl, og derfor kontrollerer NICAM løbende, at alting foregår, som det skal.

Aldersmærkerne har en vejledende karakter og er ikke bindende. Det vil sige, det skal vejlede forældre og pædagoger, når de skal afgøre, hvad der er godt og mindre godt for børnene. Det er imidlertid forældrene og pædagogerne, der kender børnene og spilsammenhængen, og som skal træffe den endelige afgørelse.

Printvenlig udgave