Forside » Om computerspil » Kort historie og udvikling frem til i dag
PEGI TOOL BOX


Planlæg debataften


Om computerspil


PEGI aldersmærkning


Spilpolitik


PEGI ambassadører


Om PEGI TOOL BOX


Materiale/download
Kort historie og udvikling frem til i dag

De første computerspil kom på markedet i 1970’erne. Der var tale om simple spil med en udetaljeret grafik. For eksempel var spillet Pong var en meget simplificeret udgave af bordtennis.

Spillene blev gradvist mere avancerede og fra 1990’erne tog udviklingen virkelig fart. Blandt andet opstod 3D grafikken, der gjorde det muligt at skildre tredimensionelle rum i computerspil som i fx Wolfenstein.

Desuden muliggjorde CD’rommen og dens lagringsmuligheder grafiske universer med en hidtil uset detaljeringsgrad. Endelig vandt World Wide Web stor udbredelse og gjorde Internetspil mere populære. I dag findes der mange forskellige slags computerspil, og de lægger sig i forlængelse af mange forskellige typer af leg og spil. For eksempel har The Sims meget tilfælles med det klassiske dukkehus, og et skydespil som Counterstrike har meget til fælles med det klassiske ”røvere og soldater”. På samme måde bygger computerspil som Civilization videre på strategiske brætspil som skak.

Det er altså vigtig at huske, at computerspil er mange forskellige ting. De optræder i mange genrer og på mange platforme, og hvis man skal forstå, hvad det er, børnene får deres tid til at gå med, skal man kende lidt til det. I dette afsnit vil I først få en introduktion til computerspillets genrer, og bagefter vil I få en introduktion til computerspillets platforme.

Printvenlig udgave       De første computerspil kom på markedet i 1970’erne. Der var tale om simple spil med en udetaljeret grafik.