Forside » PEGI TOOL BOX » MANUAL til Pegi ambassadører
PEGI TOOL BOX


Planlæg debataften


Om computerspil


PEGI aldersmærkning


Spilpolitik


PEGI ambassadører


Om PEGI TOOL BOX


Materiale/download
MANUAL til Pegi ambassadører

Rygraden i PEGI TOOL BOX kampagnen er en manual med baggrundsinformation til landets PEGI ambassadører. Manualen er opdelt i følgende afsnit:

1) Guide til brug af materialet
Her gives gode råd til hvordan du optimalt benytter materialet ved forældrearrangementer i klubber, biblioteker mv. Afsnittet præsenterer også hjemmesiden www.pegi.dk, hvor du som ambassadør kan hente opdateret materiale, dele ud af dine erfaringer mv.

2) Generelt om computerspil
I dette afsnit får du en kort introduktion til computerspillenes historie, udbredelse, genrer samt en gennemgang af de spillekonsoller, der eksisterer i dag.

3) Aldersmærkning
Siden 2003 har fælleseuropæiske aldersmærker på spillenes æsker vejledt om, hvorvidt et spil egner sig til forskellige aldersgrupper. I dette afsnit redegøres for mærkningsordningen med eksempler fra virkelige spil.

4) Spilpolitik
Et af formålene med materialet er at få klubber mv. til at formulere en politik for brug af computerspil. I dette afsnit diskuteres fordele og ulemper ved computerspil og der gives gode råd til hvordan en spilpolitik kan se ud og implementeres ude i klubberne.

Materialet er skrevet af Medierådet for Børn og Unge. Multimedieforeningen har stået for design og produktion. Materialet er udarbejdet med tilskud fra den europæiske brancheforening for computerspilsproducenter ISFE.

Manualen kan downloades her.

Printvenlig udgave       Rygraden i PEGI TOOL BOX kampagnen er en manual med baggrundsinformation til landets PEGI ambassadører.